Strona Główna Info o serialu Odcinki Forum Download Artykuły Galeria Dharma Szukaj Kontakt
Wrzesień 06 2010 11:40:32
Nawigacja 
Strona Główna
Info o serialu
Odcinki
Quizy
Forum
Download
Artykuły
Galeria
CHAT (0)

Dharma
Newsy
Szukaj
Kontakt

Dziś rozmawiamy o:
3x10 "Tricia Tanaka
Is Dead "

Zapraszamy! :)

LOST: Rewatch

Mistrz Przetrwania
Zapisy do 13 edycji forumowej
gry Lost trwają do 8 września

Zapraszamy!

Rozbitkowie Online 
Gości Online: 6
Rozbitkowie Online: Flaku

Zarejestrowanych Użytkowników: 16,490
Najnowszy Rozbitek: Gabricone
Dzisiejsi Jubilaci 
Blackmaster
Justa
kucharz_gd
Umba
Wyszukiwarka 

Wątki na Forum 
Najnowsze Tematy
Muzyka - głosowanie ...
Zamachy na WTC-wspom...
Tragedia w Smoleńsku
Typer
Katharsis
Najciekawsze Tematy
Rozpoznaj scene [9872]
Rozpoznaj cytat [7283]
Rozpoznaj wydarzenie [6055]
Typer [4401]
Oceń avek, podpis... [3304]
Telewizja internetowa

Zobacz Temat
Zagubieni LOST - serial | Forum | L O S T - Rewatch
Strona 1 z 2 1 2 >
Autor 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 13:39
Piter
Junior Administrator

Administracja

Miejscowość: Alternate Reality™
Data rejestracji: 22.02.08

Status upomnienia:
warningwarningwarningwarning

L O S T - Z A G U B I E N I
2x17 "Lockdown"

W rozwinięciu odcinek online:

Ciekawostki:
Dzisiejsze ciekawostki przygotował Piter

- Tytuł odcinka nawiązuje zarówno do wydarzeń na wyspie ("Zamknięcie" w bunkrze") jak i do samego Locke'a - może to być dosłowne odniesienie do jego upadku po zabiegu lub metafora dotycząca depresji i "upadku" Locke'a po tym, jak Helen go zostawiła.
- W retrospekcji Locke robi oględziny domu Nadii - ukochanej Sayida (Pozdro dla vermilio).
- Dwa samoloty linii Oceanic są widziane kiedy Locke upuścił pieniądze.
- Sawyer używa kart z logiem Dharma, podczas gry w pokera.
- Adewale Akinnuoye-Agbaje (Eko), Daniel Dae Kim (Jin), Yunjin Kim (Sun) oraz Harold Perrineau (Michael) nie pojawiają się w tym epizodzie.
- Katey Sagal (Helen Norwood) pojawia się ostatni raz do czasu finałowego sezonu, odcinka Substitute. Wcześniej zostaje wspomniana w odcinku The Life and Death of Jeremy Bentham, wówczas John dowiaduje się o jej śmierci, mamy też scenę przy jej grobie.
- Numer prawa jazdy Henry'ego Gale'a zaczyna się literą M, to błąd ponieważ numer powinien się zacząć od pierwszej litery nazwiska - G.
- Usunięta scena pokazuje jak Locke i Helen planują pogrzeb Coopera. Kiedy kapłan pyta, jakie życie wiódł nieboszczyk, Locke przyznaje, że nie wie nic o swoim ojcu.
- Kiedy w Łabędziu następuje zamknięcie, Locke informuje Henry'ego jak dostać się do komputera żeby wpisać kod - przejść przez kanał wentylacyjny. Jeżeli owy kanał umożliwiał przejście do pomieszczenia z komputerem, mimo zamknięcia drzwi przeciwwybuchowych, to dlaczego Locke zdecydował się prześlizgnąć pod drzwiami?
- Kiedy Locke patrzy na mapę na drzwiach, widzimy że Potwór został nazwany tam Cerberusem. W mitologi greckiej wejścia go krainy umarłych, Hadesu, strzegł trzy-głowy pies Cerber. Co ciekawie w odcinku Left Behind gdy potwór atakuje Kate i Juliet, potwór łączy się w jeden duży dym, z trzech mniejszych i wówczas uderza w barierę dźwiękową.
- Na początku odcinka, Locke słucha muzyki podczas swoich ćwiczeń. Jest to utwór 'Compared to What' Lesa McCann & Eddiego Harris.
Powyższy utwór pochodzi z oryginalnego albumu, twórcy skorzystali z innej wersji.
- Na drzwiach przeciwwybuchowych Locke przez moment widział mapę wyspy, jak wiemy z finału drugiego sezonu, jej autorem jest Radzinsky. Przedstawia ona inne stacje na wyspie i charakterystyczne punkty. Dociekliwym fanom udało się odrestaurować jej większą część. KLIK

Trailer:

Ankieta dla użytkowników: Zapraszamy wszystkich do głosowania. Pamiętajcie aby oceniać każdy odcinek rozsądnie, zależy nam by średnia głosów jak najlepiej odzwierciedlała "jakość" epizodu, nalegamy aby poważnie podejść do sprawy. W późniejszym czasie dzięki waszym głosom będziemy mogli utworzyć ranking odcinków zdaniem użytkowników naszego forum.

W swoim poście w dyskusji napiszcie, na ile oceniliście odcinek ;)

'There's More Than One of Everything'

House M.D. (;
'The best of House & Wilson'
xD
Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 13:50
white smoke
Rozbitek

Użytkownik

Miejscowość: Kielce
Data rejestracji: 07.04.09

Status upomnienia:
Odcinek świetny ;pp

Ocena 6/6

Jestem Kim Jestem :o

My Deviantart :)
------------>(KLIK)<------------
Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 14:02
MatiZ
Rozbitek

Użytkownik

Miejscowość: Zawiercie
Data rejestracji: 19.09.07

Status upomnienia:
Tak, świetny [ok] Retrosy na tyle dobre, by się ich nie czepiać. No a akcja na Wyspie po prostu majonez. Zarówno wątek pokera i balonu jak najbardziej ciekawy. To co się działo w Łabędziu przechodzi pojęcie. Mapa była jedną z najciekawszych zagadek serialu. Twórcy dali nam materiał do analizowania na długi czas :) Podobało mi się też to, że Henry jednak okazał się Innym. Co do zrzutu jedzenia to do dzisiaj fani się czepiają, że nie wyjaśniono tego... Tylko, że wystarczy pomyśleć, by to rozwiązać. Prosta do rozwikłania zagadka ;)

Ocena: 5/6

In MatiZ we can trust...
Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 14:42
shan
Rozbitek

Użytkownik

Miejscowość: Wyspa
Data rejestracji: 14.02.10

Status upomnienia:
Odcinkowi dałam oczywiście 6.
Jest to jeden z lepszych odcinków drugiego sezonu.
Tajemnicze zrzuty jedzenie. - Do dzisiaj nie wyjaśnione, ale wydaje się to raczej oczywiste. Dharma wiedziała, że ktoś jest w bunkrze i wciska klawisz a przecież musi coś jeśc :p Ale to każdy chyba wie.
Retrospekcje podobały mi się. I ta cudowna mapa, która była niesamowitą zagadką... ten sezon drugi jest cudowny.
Więc 6.

FF

Mistrz Przetrwania 9 : Harry Potter Edition : Luna Lovegood - (2 Miejsce)
Mistrz Przetrwania 10 : Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania 11 : Jazeera
Mistrz Przetrwania 12 : Margaret Evans
]

Forumowa siostra - Andzia_383
Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 15:06
Michal
Rozbitek

Uzależniony

Miejscowość: Oborniki ( Poznań)
Data rejestracji: 04.08.08

Status upomnienia:
Bez żadnych wątpliwości odcinek na 6.
Może retro nie było idealne ale wszystko po za tym już tak. Nawet pojedynek w karty Jakca i Sawyera nie był zły. A cała akcja w bunkrze, od początku do końca powala. No i jeszcze znalezienie tej żywności w dżungli... Po prostu jeden z lepszych odcinków całego serialu!

Typer sezon 3 - 1 miejsce
Typer sezon 4 - 1 miejsce
Typer puchar - 7 miejsce
Typer sezon 5 - 1 miejsce
Typer sezon 6 - 8 miejsce
Typer sezon 7 - 5 miejsce
Typer sezon 8 - 5 miejsce
Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 15:08
adi1991
Rozbitek

Generał

Data rejestracji: 12.03.09

Status upomnienia:
Cóż odcinek genialny już od pierwszych scen. Kontynuacja sceny z poprzedniego odcinka i wkurzenie Jacka a potem Henry dodaje swój tekst i John też się wkurza. Po prostu Henry jest w tym sezonie najlepszym wcieleniem Bena. Później dalsza część jak John wkurzony jeździ na rowerku lecz po chwili słyszy jakieś odgłosy z głośników. Po jakimś czasie odliczanie i siup. Przejście się zasuwa i pan Locke zostaje uwięziony razem z Henrym. Tymczasem Jack jakby zapominając o swojej złości zaczyna grać w karty z Sawyerem. Trochę to dziwne zważając na to że scenę wcześniej był tak zbulwersowany ale widać gdy da się mu jakąś zabawkę(karty z Sawyerem) od razu zapomina o całym świecie. Oczywiście Jack wygrywa leki lecz w tym momencie wkurzył mnie tekst o broni. przypomniała mi się Kate i jej teksty lecz to chyba jedyny zarzut do tego odcinka. W tym samym czasie Locke trochę nie myśli i próbuje otworzyć a potem przejść pod drzwiami zamiast iść nad nimi szybem wentylacyjnym a z drzwiami by się coś potem pomyślało. Widać jednak trzeźwość umysłu nie jest mocną stroną ani u Jacka, ani u Locka w tym odcinku. Dalej widzimy oczywiście Henrego który się wywraca a później w ostatniej chwili wciska klawisz. W tym momencie jeden z ciekawszych wątków czyli mapa na drzwiach. Trochę dziwne to rozłożenie stacji na tej mapie gdyż Laska jest na niej dalej od Płomienia co trochę nie pasuje do pozostałej akcji gdzie do Płomienia idzie się dłużej z obozu czy Łabędzia. Trzeci wątek w tym odcinku czyli balon również bardzo dobrze ukazany i to zdziwienie gdy w konarach drzew widać właśnie balon. Początkowo więc wydaje się że Henry nie kłamie. A tu jednak na koniec Jack z Kate znajdują jedzenie a po chwili z dżungli wychodzi ekipa spod balonu. I na koniec również genialna scena z Sayidem gdy mówi że wszystko się zgadza ale rozkopał grób i to co odnalazł sprawia że Henry i wszyscy wokoło robią genialne miny. Co do retrospekcji to również dość dobre. Ojczulek jak zwykle psuje życie Johnowi i gdy ten wydaje się osiągnął szczęście znów przeszkadza i sprawia że John doświadcza kolejnej porażki.

Tak więc daję 6 za świetny odcinek z aurą tajemniczości, humorem, świetnymi dialogami oraz za to że namnożył fajne tajemnice które wtedy wydawały się ważne dla serialu.

Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 15:40
visper
Rozbitek

Początkujący

Data rejestracji: 10.02.10

Status upomnienia:
6 Bardzo dobry odcinek, kłamstewko Bena sie wydalo ^^

Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 16:00
JuStiNEK_lofff
Rozbitek

Fanatyk

Data rejestracji: 27.05.06

Status upomnienia:
Jak zwykle, odcinek z Locke'iem rewelacyjny. 6/6
Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 16:14
von Veron
Rozbitek

Pisarz

Miejscowość: Wyspa
Data rejestracji: 10.07.08

Status upomnienia:
Na pogrzebie ojca Locke wypowiada tylko jedno zdanie... Wybaczam ci. Później mamy ciąg scen z Benem. Mam wrażenie, że te słowa odnoszą się również do niego. Po finale na odcinki tego typu patrzy się całkiem inaczej. Poruszane zostają kwestie życia pozaziemskiego, wybaczania, a to wszystko w ciekawej oprawie Wyspy, gdzie z kolei Locke musi zaufać Benowi, który przecież nie raz go potem oszuka... I skończy się tym samym, co na pogrzebie. Wybaczam ci.
Zresztą to było do przewidzenia. W końcu Johnny was a good man, jak śpiewał Bob Marley:d

Myślałam, że w końcu przerwę passę na szóstki.
Kapitalny odcinek... 6.

forumowy mąż - rafalek1001 ;*
GG: 7690778

Mistrz Przetrwania 6.5 - Ben L
Mistrz Przetrwania 10 - Emily Simms (6 miejsce)
Mistrz Przetrwania 12 - Alice Fear
Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 17:05
white smoke
Rozbitek

Użytkownik

Miejscowość: Kielce
Data rejestracji: 07.04.09

Status upomnienia:
A tak w ogóle to kto daje ciągle oceny 1/6 ? :@

Jestem Kim Jestem :o

My Deviantart :)
------------>(KLIK)<------------
Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 18:02
adi1991
Rozbitek

Generał

Data rejestracji: 12.03.09

Status upomnienia:
white smoke napisał/a:

pewno Perczik albo Ben L;)

a tak w ogóle dzisiaj treść i długość waszych ocen mnie powala[haha]

Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 18:28
vermilio
Rozbitek

Kapitan

Data rejestracji: 30.01.10

Status upomnienia:
MatiZ napisał/a:
Co do zrzutu jedzenia to do dzisiaj fani się czepiają, że nie wyjaśniono tego... Tylko, że wystarczy pomyśleć, by to rozwiązać. Prosta do rozwikłania zagadka ;)
Słyszałam ploty, że epilog ma rozwiązać tą jakże niezbędną dla całości serialu zagadkę.

Podwątek pokerowy jest - bez zaskoczeń - najsłabszym elementem odcinka. Przepychanki dwóch kogucików, wszystkozawszefantastycznieumiejący Jack wkurzający jak rzadko, a do tego znowu nie rozumiem czemu nikt nie spuści Sawyerowi potężnego w***.
Jedynym sensem tego wąteczku jest trzymanie Jacka z daleko od Swana, ale to można było zrealizować w zdecydowanie mniejszym czasie ekranowym i z lepszymi podstawami - choćby nawałem pracy lekarskiej na plaży (tyle czasu ostatnio spędzał w Swanie, że musi mieć ogrom zaległości).

W Swanie zdecydowanie lepiej. Locke nieco nam ostatnimi czasy zmięknął, tutaj - w obliczu nowej zagadki - wraca stary, dobry Locke. I znowu obrywa w nogi.
A Ben znowu bruździ, ale przez cały odcinek zyskuje na wiarygodności. Najpierw widzimy jak drużyna Any znajduje balon, dokładnie tam, gdzie Henry wskazał, później nie korzysta on z okazji do ucieczki.
Cała ta wiarygodność rozsypuje się w drobny mak w fantastycznej ostatniej scenie. Broniący nowego kumpla Locke, ostro wkurzony Jack, zszokowana Kate, zdezorientowany Charlie, dosłownie i w przenośni podstawiony pod ścianą Ben i triumfujący Sayid delektujący się każdym słowem szczegółowo opisywanej przez siebie historii śledztwa. Jedna z mocniejszych scen sezonu.

Skąd zrzuty wydaje mi się kompletnie bez znaczenia i łatwe do interpolacji, bardziej mnie zastanawia sens (czy też raczej brak takowego) samego lockdown w zaprezentowanej wersji - odcinającego nie tylko Swana od reszty świata ale i część mieszkalną od komputera.
Sceny z mapą robią niesamowite wrażenie. Tysiące fanów na całym świecie uważnie analizowało każdy szczególik tej mapy, a koniec końców okazuje się to być kolejnym red herringiem. Ot, LOST. :)

Flash to kolejne pojawienie się wspaniałej Helen - Locke jest tragicznym idiotą, że pozwolił jej odejść. I wielkim frajerem ponownie na całej linii przegrywającym próbę sił z ojcem. Niestety historyjkę podkopują nieco marny wątek kryminalny i jednowymiarowe zbiry.

Odcinek nie powala tak jak mógłby z takim takim głównym bohaterem i jego towarzystwem - rozgrywka Locke / Ben jest dobra, ale nieco zbyt pobieżna, można było z tego więcej wyciągnąć. Świetnie natomiast wypada lockdown, a odcinek pięknie gra prawdą o Henrym, czego ukoronowaniem jest cudowna ostatnia scena. Spadek klimatu przy pokerze i nieco słabszy jak na Locka flash przeszkadzają w pełnej realizacji potencjału odcinka, choć pozostaje on bardzo dobrym epizodem.

5/6

I failed the Turing Test
Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 18:29
Yanuary
Rozbitek

Początkujący

Data rejestracji: 03.03.10

Status upomnienia:
A tak w ogóle to kto daje ciągle oceny 1/6 ?

Prawdopodobnie jacys hejterzy z nickami w stylu "rozczarowany_the_end", ktorym nie spodobal sie final. Trzeba miec naprawde nasrane do lba zeby cos takiego robic :d.

Jak dla mnie odcinek na 5

PS.
- Kiedy w Łabędziu następuje zamknięcie, Locke informuje Henry'ego jak dostać się do komputera żeby wpisać kod - przejść przez kanał wentylacyjny. Jeżeli owy kanał umożliwiał przejście do pomieszczenia z komputerem, mimo zamknięcia drzwi przeciwwybuchowych, to dlaczego Locke zdecydował się prześlizgnąć pod drzwiami?

A co w tym dziwnego?

PS. 2
vermilio, mamy podobny gust co do odcinkow, ostatnimi czasy daje takie same oceny jak Ty :p (tyle, ze mi sie nie chce pisac recenzji).
Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 18:40
vermilio
Rozbitek

Kapitan

Status upomnienia:
Yanuary napisał/a:
vermilio, mamy podobny gust co do odcinkow, ostatnimi czasy daje takie same oceny jak Ty :p (tyle, ze mi sie nie chce pisac recenzji).
Też lubujesz się w Sayidowej klacie? ;)
Szkoda, że Ci się nie chce, chętnie bym przeczytała.

I failed the Turing Test
Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 18:53
MatiZ
Rozbitek

Użytkownik

Miejscowość: Zawiercie
Data rejestracji: 19.09.07

Status upomnienia:
Te zrzuty jedzenia były z An Arbor bo w końcu musieli wiedzieć, że ktoś sobie tam siedzi w bunkrze i wciska klawisz, by uratować świat. No to mu wysyłali żarcie.

In MatiZ we can trust...
Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 18:58
Yanuary
Rozbitek

Początkujący

Data rejestracji: 03.03.10

Status upomnienia:
vermilio napisał/a:
Też lubujesz się w Sayidowej klacie? ;)
Szkoda, że Ci się nie chce, chętnie bym przeczytała.

Nie, nie lubuje sie w Sayidowej klacie, jestem mezczyzna :d Po prostu Sayid to jedna z moich ulubionych postaci, zawsze krecily mnie bijatyki i klimaty wojska, tortur / przesluchan - Jarrah spelnia wszystkie warunki.

A recenzji nie tyle mi sie nie chce pisac, co mi to nie wychodzi. Nie jestem humanista :p. Ale Ty smialo tworz recenzje, zawsze milo mi sie je czyta.
Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 19:06
Michal
Rozbitek

Uzależniony

Miejscowość: Oborniki ( Poznań)
Data rejestracji: 04.08.08

Status upomnienia:
white smoke napisał/a:

Na pewno daje Lupi- nomik i perczik ale nieraz jest po więcej 1 więc jeszcze ktoś jest taki "fajny".

Typer sezon 3 - 1 miejsce
Typer sezon 4 - 1 miejsce
Typer puchar - 7 miejsce
Typer sezon 5 - 1 miejsce
Typer sezon 6 - 8 miejsce
Typer sezon 7 - 5 miejsce
Typer sezon 8 - 5 miejsce
Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 19:07
vermilio
Rozbitek

Kapitan

Status upomnienia:
Yanuary napisał/a:
Nie, nie lubuje sie w Sayidowej klacie, jestem mezczyzna :d
Taki żarcik. Niektórzy (pozdro, Piter) twierdzą, że oceniam odcinki po sposobie prezentacji pewnej części ciała pewnego pana.

A recenzji nie tyle mi sie nie chce pisac, co mi to nie wychodzi. Nie jestem humanista :p. Ale Ty smialo tworz recenzje, zawsze milo mi sie je czyta.
Też nie jestem humanistą, wręcz tak od tego daleko jak to możliwe i dlatego właśnie recenzje piszę - dobry trening w pisaniu ludzkim językiem i miła odmiana po 8-12 godzinach pisania językiem krzemu.

MatiZ napisał/a:
Te zrzuty jedzenia były z An Arbor bo w końcu musieli wiedzieć, że ktoś sobie tam siedzi w bunkrze i wciska klawisz, by uratować świat. No to mu wysyłali żarcie.
No to dość oczywiste.
Mnie bardziej ciekawi skąd się brał lockdown - mieli jakieś zdalne sterowanie do tego? Niezbyt potrafię to logicznie wytłumaczyć.

I failed the Turing Test
Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 19:57
Varnquein
Rozbitek

Nowy

Data rejestracji: 08.07.10

Status upomnienia:

No dajcie spokój, pochopna decyzja w stresie i tyle. Tez bym pewnie spróbował przejść pod tymi drzwiami w sytuacji Locke'a.
Autor RE: 2x17 "Lockdown" Dodane dnia 29-07-2010 20:11
Lion
Rozbitek

Boss

Miejscowość: Wodnikowe Wzgórze
Data rejestracji: 12.09.07

Status upomnienia:
vermilio napisał/a:
Mnie bardziej ciekawi skąd się brał lockdown - mieli jakieś zdalne sterowanie do tego? Niezbyt potrafię to logicznie wytłumaczyć.

może pojawiał się automatycznie co ileś wciśnięć klawisza? :p nie wiem... przecież gdy Desmond niedługo połączy kabelki nie pojawia się fioletowe światło;pp

Turn off your mind, relax and float down stream...

Strona 1 z 2 1 2 >
Skocz do Forum:
Logowanie 
Nazwa Użytkownika

Hasło

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Ankieta dla Użytkowników 
Który sezon serialu podobał ci się najbardziej?

Sezon 1
Sezon 1
29% [93 Głosów]

Sezon 2
Sezon 2
23% [74 Głosów]

Sezon 3
Sezon 3
12% [40 Głosów]

Sezon 4
Sezon 4
6% [19 Głosów]

Sezon 5
Sezon 5
12% [40 Głosów]

Sezon 6
Sezon 6
18% [59 Głosów]

Głosów: 325
Rozpoczęta: 22/06/2010 13:43
Zakończona: 23/07/2010 20:42

Archiwum Ankiet
Shoutbox 
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.

Otherwoman
05/09/2010 22:43
Perczik założył durny temat, ktory jest w koszu. Została odbanowany na zasadzie, bez zadnych wyskoków. nie skorzystał z tego.

Lost 5
05/09/2010 22:40
no to wcześniej ale nie teraz...

Casines
05/09/2010 22:38
a co on robił wcześniej? Perczik już kilka razy dostawał bana ale obiecywał poprawę i mu ściągali a on swoje.

Lost 5
zresztą wiele osób miało multi konta,nie pamiętacie jak ktoś zakładał konto "józef stalin" [haha]

Lost 5
a co perczik dzisiaj zrobił?

Casines
05/09/2010 22:36
taa faktycznie nic

Lost 5
05/09/2010 22:35
ale perczik nic nie zrobił dzisiaj... ben zresztą też ale mniejsza z tym...

Casines
Ben miał 100 pkt

Casines
Perczik przez całe swoje forumowe życie tylko spamuje? miał 6 kont dodatkowych z których też spamował. Mało Ci ?

Lost 5
05/09/2010 22:28
no fajnie ale niech mi ktoś powie za co bana dostali ben,perczik bo sam nie wiem za co...

Archiwum
4 8 15 16 23 42
© 2006-2010 www.zagubieni24.pl
9385465 Unikalnych wizyt